Voor iedereen geldt: éérst bellen, daarna zal passende zorg (telefonisch consult, consult op de huisartsenpost, visite, ambulance) worden afgestemd.
U wordt behandeld door de dienstdoende huisarts. Uw eigen huisarts wordt zo snel mogelijk geïnformeerd over uw bezoek aan de huisartsenpost.
Nee, de huisartsenpost is bedoeld voor spoedeisende gezondheidsklachten die niet kunnen wachten. Er is op de huisartsenpost te weinig capaciteit voor zaken die kunnen wachten tot de gewone openingstijden van de praktijk van uw huisarts.
Bel niet naar de huisartsenpost:
- Met algemene vragen, zoals vragen naar uitslagen van onderzoeken, tijden van spreekuren door de week, etc.;
- Als u op werkdagen geen tijd heeft om naar uw huisarts te gaan;
- Met hinderlijke, maar niet spoedeisende klachten die kunnen wachten tot de volgende gewone werkdag, bijvoorbeeld een verstopt oor;
- Met langer bestaande gezondheidsklachten (tenzij u de situatie niet vertrouwt en meent dat er onmiddellijk een huisarts naar moet kijken);
- Voor routinecontroles, zoals bloeddruk- en suikermetingen;
- Bij ernstige ongelukken en levensbedreigende situaties, waarbij onmiddellijk ingrijpen en ambulancevervoer nodig lijkt: bel dan 112;
- Als u een luisterend oor nodig heeft in plaats van medisch zorg. Hiervoor kunt u contact opnemen met de stichting Sensoor: dag én nacht bereikbaar voor een anoniem gesprek van mens tot mens. Telefoon 0900 0767 (5 ct. p/m) of 078 613.23.22 (tegen lokaal tarief).
Nee. Heeft u buiten kantooruren met spoed herhaalmedicatie nodig, dan kunt u rechtsteeks contact opnemen met de dienstapotheek. De dienstapotheek bevindt zich in hetzelfde pand als de huisartsenpost. De dienstapotheek verstrekt u medicatie tot de eerstvolgende werkdag. Indien nodig neemt u daarna zelf contact op met de eigen huisarts voor vervolgmedicatie.
Van alle contacten op de huisartsenpost wordt een waarneemverslag naar uw eigen huisarts verzonden. U kunt dit verslag bij uw eigen huisarts opvragen. Heeft uw eigen huisarts dit bericht niet meer, dan kunt u schriftelijk een verzoek indienen bij de huisartsenpost. In uw brief dient u de huisartsenpost te machtigen tot inzage in uw medische gegevens. Daarnaast verzoeken wij u in de brief de volgende gegevens te vermelden: volledige naam, geboortedatum, datum contact en volledig adres. Vraagt u voor een kind de medische gegevens op, dan dienen beide ouders een machtiging af te geven.
De huisartsenpost neemt alle telefoongesprekken op en bewaart deze voor een periode van twee jaar. Er worden geluidsopnamen van de telefoongesprekken gemaakt:
- om in geval van een klacht naderhand na te gaan hoe een telefoongesprek is verlopen;
- om de kwaliteit van de telefoongesprekken door doktersassistenten te toetsen en desgewenst te verbeteren door middel van scholing en training.
Gesprekken worden opgenomen vanaf het moment dat de triagist de telefoon opneemt tot het moment dat de verbinding wordt verbroken. Hiervoor gelden zowel wettelijk als intern strikte regels. Ook voor het terugluisteren van gesprekken gelden strenge voorwaarden.